ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λεπτά φιλετάκια
  • 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • ½ κούπα λευκό γλυκό κρασί
  • 5 κούπες ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια βάζουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβουμε σε κύβους.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει και να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά για να εξατμιστεί το κρασί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ριζότο.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο πασπαλισμένο με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΦΕΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ένα είναι σίγουρο! Αυτή είναι η ιδανική συνταγή για να αγαπήσεις τα σπαράγγια. Ένα υπέροχα χυλωμένο ριζότο με ολόκληρα κομμάτια φέτας και χαρακτηριστική γεύση που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη.

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τους εραστές του κοτόπουλου. Η σάλτσα είναι πλούσια και η απόλαυση διπλή.

ADORO TIPS

Δεν “κόβει” με λεμόνι ή κρασί.