ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΦΕΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
- 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 250γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 5 κούπες ζωμό λαχανικών ζεστό
- 15 – 20 μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
- 150γρ. φέτα τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα σπαράγγια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει και να σοταριστεί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ριζότο.
Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο πασπαλισμένο με φλοίδες γραβιέρας, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.