ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΦΕΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
25'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 5 κούπες ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 15 – 20 μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 150γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα σπαράγγια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει και να σοταριστεί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το τυρί και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει το ριζότο.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο πασπαλισμένο με φλοίδες γραβιέρας, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα πιο ελκυστικά φασολάκια που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Μια γκουρμέ και πρωτότυπη εκτέλεση που θα χορτάσει σώμα και πνεύμα.

ADORO TIPS

Με την Adoro Per Pasta χρειάζεσαι τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο αφού δεν χρειάζεται βράσιμο, όπως οι άλλες κρέμες!
Τράβηξε το τηγάνι από το μάτι και μετά πρόσθεσε την Adoro Per Pasta. Αυτό είναι αρκετό για να δέσει τέλεια με τη συνταγή σου!
Έχει χαμηλά λιπαρά, μόνο 15%!