ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπουτάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο (κοπανάκι)
- 1 κούπα ζωμό κότας
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 250γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ξίδι λευκό βαλσαμικό
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπουτάκια
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι τα μπουτάκια και τα κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά τα μπουτάκια για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπουτάκια από το ζωμό και τα κρατάμε και τα δυο στην άκρη.
Για τη σάλτσα
Προσθέτουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με το ξίδι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό από τα κοτόπουλα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά, μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, τα αρωματικά και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 5 λεπτά, αναταράσσοντας το τηγάνι, έτσι ώστε να αγκαλιαστούν τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η σάλτσα.