ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
4
ΥΛΙΚΑ
- ½ πακέτο ζυμαρικά κανελόνια
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200γρ. μπρόκολο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 στήθος κοτόπουλο βραστό ή ψητό ξεψαχνισμένο
- 1 αβγό
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 100γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- 100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε κρεμμύδια, το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αυγό, το τυρί κρέμα, τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κανελόνια σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως τα κανελόνια πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.