ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
15'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 1 κουνουπίδι 300γρ. (μόνο τα μπουκέτα)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε το κουνουπίδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί του.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι λίγο από το ζουμί του και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το κουνουπίδι, 1 κούπα από το ζουμί του και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

CASARECCE ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δώσε μια πικάντικη νότα στο τραπέζι σου με αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Τα υλικά μιλούν από μόνα τους!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα πιο ελκυστικά φασολάκια που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Μια γκουρμέ και πρωτότυπη εκτέλεση που θα χορτάσει σώμα και πνεύμα.

ADORO TIPS

Με την Adoro Per Pasta χρειάζεσαι τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο αφού δεν χρειάζεται βράσιμο, όπως οι άλλες κρέμες!
Τράβηξε το τηγάνι από το μάτι και μετά πρόσθεσε την Adoro Per Pasta. Αυτό είναι αρκετό για να δέσει τέλεια με τη συνταγή σου!
Έχει χαμηλά λιπαρά, μόνο 15%!