ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
30'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
3

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. σπαγγέτι
  • 300ml κρέμα γάλακτος Adoro Per Pasta
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ντομάτα κον κασέ
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να διαχωριστεί πολύ καλά ο κιμάς.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά.

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιρέξ με διαστάσεις 20εκ. x 30εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά, πασπαλίζουμε με τα τυριά, περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ταπεινές πατάτες με αριστοκρατικό λάδι τρούφας για ένα συνοδευτικό που θα σου μείνει αξέχαστο. Γιατί η μαγειρική χρειάζεται πάνω από όλα... φαντασία!

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα ραβιόλια είναι αδιαμφισβήτητα από τα ζυμαρικά που μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε λαχταριστά πιάτα. Εδώ δένουν αρμονικά με σπανάκι και κρέμα γάλακτος και ενθουσιάζουν με την υπέροχη γεύση τους.

ADORO TIPS

Με την Adoro Per Pasta χρειάζεσαι τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο αφού δεν χρειάζεται βράσιμο, όπως οι άλλες κρέμες!