ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΠΟΥΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερΙ ψιλοκομμένο
- ½ κούπα κρασί λευκό
- 400γρ. ντομάτα κον κασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι – πιπέρι
Για τον πουρέ
- 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
- 1 κουνουπίδι (μόνο τα μπουκέτα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 150γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- 1 αβγό
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε πολύ καλά, να πάρει χρώμα και να διαχωριστεί πολύ καλά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι , το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 – 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τον πουρέ
Βράζουμε το κουνουπίδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Σουρώνουμε το κουνουπίδι, το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα, το μισό τυρί, το αβγό, πιπέρι και πολτοποιούμε.
Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε τον κιμά σε ένα πιρέξ με διαστάσεις 23εκ. x 32εκ. και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 20 – 25 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το αφήνουμε 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την πίτα να κάτσει 10 λεπτά και την σερβίρουμε πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.