ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
40'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 200γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κούπες νερό ή ζωμό
  • 10 γαρίδες Νο 3 καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το βούτυρο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ανά διαστήματα, μέχρι να γίνουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αρωματικά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τα μακαρόνια με σολομό είναι από τις πιο γευστικές και μοναδικές συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις. Εδώ, δένουν αρμονικά με την κρέμα γάλακτος και αρωματίζονται διακριτικά από το σχοινόπρασο.

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Όλη η Μεσόγειος σε μια συνταγή! Τόνος, ελιές και κάππαρη πρωταγωνιστούν σε αυτήν την εύκολη, γρήγορη και χορταστική μακαρονάδα.

ADORO TIPS

Τράβηξε το τηγάνι από το μάτι και μετά πρόσθεσε την Adoro Per Pasta. Αυτό είναι αρκετό για να δέσει τέλεια με τη συνταγή σου!