ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
90'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
4

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ μάτσο σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για την κρέμα

  • 100ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 2 κρόκους
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και νερό, μέχρι να σκεπάσει το κρέας.

Αφήνουμε το χοιρινό να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σέσκουλα τα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος και τέλος το μαϊντανό 5 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και το προσθέτουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει θερμοκρασία ο κρόκος.

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τους εραστές του κοτόπουλου. Η σάλτσα είναι πλούσια και η απόλαυση διπλή.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια εναλλακτική συνταγή για όσους αγαπούν τα γιουβαρλάκια της μαμάς αλλά αναζητούν μια διαφορετική εκδοχή τους. Βάλσαμο για το στομάχι αλλά και για τις κρύες μέρες που τόσο ταλαιπωρούν την άμυνα του οργανισμού μας.

ADORO TIPS

Δένει υπέροχα και με το κρέας!