ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ανδρέας Λαγός
ADORO PER PASTA
ΧΡΟΝΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
60'
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
2

ΥΛΙΚΑ

  • 200ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 250γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 350γρ. φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κι αυτά.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να χαθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό σιγά – σιγά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί, το σπανάκι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αλείφουμε λίγη σάλτσα στο πάτο ενός πιρέξ με διαστάσεις 20εκ. x 30εκ., από πάνω στρώνουμε λαζάνια, μετά ξανά σάλτσα και κάνουμε τη ίδια διαδικασία έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Προσοχή θέλουμε η τελευταία στρώση να είναι η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 30 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαζάνια.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν τα λαζάνια και σερβίρουμε.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

ΠΕΝΝΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Μια λαχταριστή μακαρονάδα για τους λάτρεις των μυρωδικών! Το καβουρδισμένο σουσάμι εξάπτει τη φαντασία και η κρέμα γάλακτος απογειώνει τη γεύση.

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η πιπεριά Φλωρίνης μπαίνει πάντα με άποψη στα πιάτα και η δυναμική της παρουσία διαμορφώνει καθοριστικά τη γεύση τους! Μια κρεμώδης απόλαυση που θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

ADORO TIPS

Η Adoro Per Pasta είναι ιδανική για ζυμαρικά.